Hrvatski košarkaški klub Zrinjski nastavalja sa projektom predstavljanja mladih košarkaških nada kluba koji će za zadatak imati predstaviti mlade košarkaše široj javnosti.

– Za početak predstavi se čitateljima.
Zovem se Filip Krešić. Imam 17 godina. Učenik sam trećeg razreda Srednje Ekonomske škole Joze Martinovića u Mostaru.

– Koliko dugo se baviš košarkom?
Košarku treniram već sedam godina, započeo sam u školi Zrinjskog kod trenera Ilije Volarića.

– Koju poziciju igraš i dali imaš nekog uzora od poznatih igrača?
Igram na poziciji beka šutera. Uzor mi je Bojan Bogdanović od domaćih igrača, a Steph Curry od stranih. Zadivljujuća je lakoća kojom igraju ovi velikani.

– Koliko tjedno treniraš i dali je teško uskladiti školu sa obvezama u klubu?
Tjedno imam sedam do deset treninga. Ponekad je teško uskladiti školske i klupske obveze, ali sve se može kad se hoće. Najvažnije je voljeti i uživati u košarci.

– Imaš li zacrtane ciljeve u košarci?
Svi koji treniraju u mlađim kategorijama sanjaju zaigrati za prvi tim Zrinjskog. Nastojat ću ostati što duže u košarci.

– Kako si zadovoljan radom svojih trenera i uvjetima?
Treneri daju sve svoj znanje, a mi zadnji atom snage, kako na treninzima tako i na utakmicama za što bolji rezultat. Uvjeti mogu biti nekima izgovor za rezultate, ukupan rad, napredovanje. Mi smo se navikli na njih, iako nisu sjajni.

– Kako komentiraš igre prvog tima?
Prvi tim igra odlično ove godine. Zrinjski je izrazito pucačka ekipa, brzi su, prilagođavaju se svakoj situaciji. Bit će tvrd orah svima i očekujem da će nas učiniti ponosnima na kraju sezone.

– Poruka za čitatelje!
Sport nas uči kako niti jedna prepreka nije preteška i da treba uvijek ići naprijed prema cilju. Za mene je košarka jako važna za ukupni razvoj. Važan je taj sportski napredak, a jednako je važno to prijateljstvo koje smo međusobno razvili, osjećaj za kolektiv. Ova generacija će, imam osjećaj, još dosta toga pokazati u dresovima Zrinjskog.