HKK Zrinjski u suradnji sa skupinom aktivnih ljubitelja košarke iz Mostara osobnim prilozima je obnovila konstrukcije koševa na školskom igralištu OŠ Ilije Jakovljevića u Centru 2.

Akcije je započela spontano nakon što je za ljetnog perioda porastao interes rekreativaca na jednom od rijetkih preostalih košarkaških igrališta u Mostaru. Nekada popularno Vojničko igralište je ostalo bez koševa i čeka neka bolja vremena za kompletno renoviranje, pa su ljubitelji u Mostaru popularnog ”basketa” uzeli stvari u svoje ruke. Igralište je prije imalo samo jedan koš sa raspadnutom tablom, a sada ima dva koša sa tablama od pleksiglasa i zglobnim obručevima.
Angažirana je bravarska tvrtka koja je izradila nove nosače tabli i obručeva, kupljene su nove mrežice,teren je nanovo označen, te je obojana i dodatno učvršćena konstrukcija što ga čini trenutno najboljim vanjskim košarkaškim igralištem u Mostaru. Kako se radi o brojci od cca pedesetak aktivnih rekreativaca, za očekivati je i popularizaciju basketa među mlađim uzrastima.

Ova akcija je prepoznata i od strane HKK Zrinjski koje je značajno pomogao ovaj društveno odgovorni projekt. Ukupna vrijednost je oko 2,000.00 KM bez uloženog rada samih rekreativaca, dobit je mnogostruka jer igralište sada mogu koristiti i djeca Osnovne škole za vrijeme nastave tjelesnog odgoja.

Basketaši se ovom prilikom zahvaljuju HKK Zrinjski na materijalu i financijskoj pomoći, te Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića na ustupljenoj struji potrebnoj za radove rekonstrukcije, te iskazuju nadu kako će gradske službe osposobiti i ostala zapuštena igrališta.