Kad momčad uđe u dobar tonus teško ju je zaustaviti unatoč svim problemima i preprekama na koje nailazi, a u takav pozitivan niz ušli su košarkaši mostarskog Zrinjskog u Ligi za prvaka.

U 3. kolu su upisali svoju drugu gostujuću pobjedu, ukupno treću u ovoj fazi natjecanja te svoju četvrtu vezanu ukupno. Stradao je ovoga puta Spars u Sarajevu (88:81).

– Otišli smo u Sarajevo u velikom hendikepu, bez Draška Kneževića i Filipa Bundovića. Ali opet se nekad momčad tako stisne… kad igrači znaju da nemaju široku rotaciju pa ostali daju maksimum. Tako su i napravili. Odlična utakmica Vedrana Princa i Torriona Brummitta. Ono što je Princu upisano asistencija u službenoj statistici mislim da je puno manje od realnog broja jer je 7 puta dodao samo Brummittu, ako ne i više. Tako da to ne pruža pravu sliku njegove igre, kazao je trener Hrvoje Vlašić.

Brummitt je ubacio 29 poena uz 9 skokova, Ivan Begić dodao 19 poena, a Božo Đurasović 14. Za Sparse je Zlatko Jovanović dao 19 koševa, a Maksim Kovačević 16 uz po 7 skokova i asistencija.

Plemiće je do trijumfa vodio odlični razigravač, iskusni Vedran Princ.

– Bio je pravi lider momčadi, kontrolirao je ritam, sve je išlo od njega vrlo nesebično upošljavajući i vodeći suigrače. Naravno ostali su pratili, kao Brummitt. Stvori se taj trokut između Princa, Ljube Šamadana i Brummitta gdje se ovom posljednjem otvorilo dosta prostora. Odlično je sve pratio, ima dobar osjećaj za prostor, a dobivao je pravovremenu lopte, pojasnio je Vlašić.

Kao najveću snagu aktualne momčadi Zrinjskog ipak ističe zajedništvo.

– Zajedništvo, karakter i atmosfera gdje svi daju svoj doprinos je naša najveća snaga. Svi igrači koji su na klupi su na nogama i prate svaki potez. Navikli smo da nismo u kompletnom sastavu tijekom čitave sezone, ali se nadamo da ćemo se kompletirati do kraja ove Lige za prvaka, kaže Vlašić.

Već u srijedu slijedi najteži ispit, gostovanje Igokei u Laktašima.

– Pripremit ćemo se kako bi odigrali što bolje, ali za što će to biti rezultatski dovoljno, je teško prognozirati, kazao je Hrvoje Vlašić.

Trebamo razmišljati samo o svojoj igri

Zrinjski je na najboljem putu da se plasira među najbolje 4 ekipe, odnosno u doigravanje.

– Mi moramo razmišljati o našoj igri gdje vidim da mi možemo još puno naprijed. Ne mislim da je to pretenciozno, jednostavno na osnovu svog iskustva osjetim da možemo u nekim fazama igrati još puno bolje. To treba biti naš put, treba razmišljati o svojoj izvedbi, a ostalo će doći samo po sebi, poručio je Vlašić.