Od sljedeće sezone startat će Druga ABA liga, odlučeno je to danas na sastanku Generalne skupštine regionalnog natjecanja koja je održana u Zagrebu.

Za novog predsjednika ABA ligi imenovan je Nebojša Čović, funkciju prvog potpredsjednika zauzeo je generalni menadžer Igokee Igor Dodik, a drugi potpredsjednik je Domagoj Čavlović.

Igor Dodik, prvi potpredsjednik ABA ligi ističe da je odluka o formiranju Druge ABA ligi definitivna.

– Odlučeno je da se ide u osnovanje ABA 2 ligi, još nismo uspostavili kriterije za popunjavanje lige jer smo odlučili da damo nacionalnim savezima rok od 2 dana da nam dostave imena po 2 kluba koja oni predlažu za to natjecanje. Samim tim dajemo i savezima mogućnost da ponovo uđemo u neke dogovore i suradnju koja je prekinuta ranijim dešavanjima. Ukoliko ne odgovore do četvrtka do 14 časova skupština će predložiti klubove, a glavni kriteriji biće rezultati u prethodnoj sezoni u nacionalnim prvenstvima – objasnio je Dodik.

Dodao je da će za BiH predložiti kvalifikacijski turnir s obzirom na to da je kod nas sustav natjecanja najkomleksniji.

– To sam predložio na Skupštini, ali ću i košarkaškom savezu BiH da se organizira kvalifikacijski turnir na kojem bi sudjelovali svi klubovi koji su izrazili želju da igraju ABA ligu 2 i da se na taj način dobiju 2 kluba koja će igrati iu tom natjecanju – rekao je Dodik.

Također, potvrđena je odluka da ove sezone krene Liga Mladih koja bi se igrala kroz 3 turnira.