HKK Zrinjski danas je potpisao Ugovore o sportskom usavršavanju sa osam igrača iz Omladinskog pogona.

Ugovore su tako potpisali: Omar Pajić, Božidar Marić, Mirko Vrljić, Karlo Zelenika, Marino Biokšić, Stojan Crnjac, Slaven Krtalić i Robert Soldo.

Potpisivanje ugovor upriličeno je u Sportskom savezu Grada Mostara, a istom su istom igrača i roditelja prisustvovali predsjednik HKK Zrinjski Dalibor Miloš i sportski direktor Vedran Odak.

“Ovo je za nas veliki događaj. Mi smo ponosni da možemo predstaviti osam košarkaša koji su ponikli u Zrinjskom i koji potpisuju prvi ugovor s matičnim klubom. Želim se zahvaliti svima, a prije svega predsjedniku kluba Daliboru Milošu koji nam je omogućio da ostvarimo zacrtano. Također, se želim zahvaliti roditeljima koji su imali razumijevanja tijekom pregovora u kojima nije bilo nikakvih problema, jer su oni prepoznali rad našeg kluba”, istaknuo je sportski direktor Vedran Odak.

Predsjednik HKK Zrinjski Dalibor Miloš kazao je kako klub svake godine potpisuje ugovore s talentiranim košarkašima iz Omladinskog pogona.

“Radimo u dosta teškim uvjetima što se tiče dvorane. Manjim dijelom djeca rade u dvorani na Bijelom Brijegu, a većinom u Đačkom domu. Svako ovo dijete mora dati puno više od sebe kako bi uopće imalo priliku da postane košarkaš. Na nama u Upravi kluba je da osiguramo što bolje uvjete da oni to probaju ostvariti”, dodao je Miloš.

U HKK Zrinjski trenutačno aktivno trenira 200 igrača u dobi od 7 do 21 godine s kojima rade sedam  trenera u dobnim kategorijama od škole košarke, predkadeta,  kadeta do juniora i naravno seniora.